• OMT-Fysioterapia

  OMT-Fysioterapia

 • Fysioterapia

  Fysioterapia

 • Lymfaterapia

  Lymfaterapia

 • Hieronta

  Hieronta
 • 1
 • 2

(lähde: Ilmajoki-lehti 30.5.2013)

OMT-Fysioterapia Saukon yrittäjä vaihtui

Juha Pannula ottaa nyt firmasta niska-hartiaotteen

Veli-Matti Saukko aloitti oman fysioterapiapalveluita tarjoavan yrityksensä pyörittämisen Ilmajoella 31 vuotta sitten yhdessä vaimonsa Liisan kanssa. Nyt mies tuumaa, että nuo työntäyteiset vuodet ovat vierineet vauhdilla ja eläkkeelle siirtyminen kangastelee edessä lähivuosina.

- Se on vääjäämätön tosiasia, että ikä tulee vastaan. Siksi tätä luopumistyötä on hyvä tehdä tällä tavalla pikkuhiljaa, Veli-Matti hymähtää ja vilkaisee Juha Pannulaan, firman uuteen omistajaan.

- Juha aloitti talossa kymmenen vuotta sitten ja hän oli luonteva ehdokas seuraavaksi yrittäjäksi, kun aloin sitä pohtimaan, Veli-Matti sanoo.

Juha nyökkää. Hän oli heti kiinnostunut, kun Veli-Matti asiaa häneltä kysyi.
- Olen ollut talossa niin pitkään itsenäisenä ammatinharjoittajana, että tiesin, mitä ostan. Siksi tätä ei tarvinnut pahemmin miettiä, vaan ratkaisun tekeminen oli helppoa.

Veli-Matti ja Liisa eivät kuitenkaan lopeta töitään heti, vaan ovat lupautuneet jatkamaan Juhan kanssa töitten tekemistä ainakin vielä seuraavana kolmen vuoden ajan. Liisa on palkollisena ja Veli-Matti itsenäisenä ammatinharjoittajana

- Se oli Juhan toive, eikä tässä vielä eläkkeellä olla, niin mikä ettei, Veli-Matti naurahtaa ja lisää, että he vain vaihtavat rooleja Juhan kanssa.

Yhä nuorempia

Juha Pannula kertoo, että vaikka omistaja vaihtuu, suurempia muutoksia Ilmajoen lisäksi Seinäjoella toimivaan firmaan ei ole tulossa.
- Nimi säilyy ennallaan, samoin toiminta, Juha listaa, mutta jatkaa:
- Varmaan jonkunlaista päivitystä teemme yrityksen ilmeeseen ja toimitiloihin. Ajatuksena on myös lisätä näkyvyyttä ja mainontaa nykyisestä.

Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee kaikkineen kymmenen henkilöä. Heistä viisi on itsenäistä ammatinharjoittajaa ja viisi palkkalistoilla.
- Ilmajoen toimipisteen asiakkaista iso osa on maanviljelyksen parissa töitään tekeviä, mutta toisaalta vastaanotolle tulee yhä nuorempia. Tämä johtunee siitä, että tietokoneen äärellä vietetään niin paljon aikaa, Juha arvelee.

Tietoja päivitettävä

Hoidettavaksi tulee eniten tuki- ja liikuntaelinten vaivoista kärsiviä.
- Niska- ja hartiaseudun ongelmat ja selkä- ja olkapäävaivat ovat niitä yleisimpiä. Yrityksessämme työskentelee neljä OMT-terapeuttia, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja käsittelyyn sekä niiden toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn, Juha täsmentää.

Hän kertoo itsekin olevansa viimeistä silausta vaille valmis OMT-terapeutti.
- Kolme ja puolivuotinen koulutus alkaa olla paketissa. Erikoistuminen on tätä päivää ja tietojen jatkuva päivittäminen kuuluu toimenkuvaan, Juha kiteyttää.

Juhan ja Veli-Matin mukaan ihmiset hyödyntävät hoitoja nykyisin yhä paremmin myös ennaltaehkäisevästi ja vaivojenkaan kanssa ei pitkään vetkutella.
- Apua uskalletaan hakea, mikä on hyvä.

Fysioterapian ohella tarjolla on muun muassa lymfaterapiaa ja akupunktiohoitoja sekä nikamien käsittelyä ja harjoitteluterapiaa.

Veli Matille ja Liisalle yrityksen vetovastuun siirtyminen nuoremmille hartioille tarkoittaa lisääntyvää vapaa-aikaa.
- Enemmän aikaa lapsenlapsille, golfinpeluulle ja matkustelulle, Liisa summaa hymyillen. -sh

(kuvateksti) Veli-Matti ja Liisa Saukko ovat uuden yrittäjän Juha Pannulan tukena vielä kolmen vuoden ajan. OMT Fysioterapia Saukko vaihtoi omistajaa toukokuun alussa. 33-vuotias Juha osti yrityksen yhdessä vaimonsa Armin kanssa, joskaan Armi ei ole tässä alkuvaiheessa mukana toiminnassa. Pariskunta asuu neljän lapsensa kanssa Seinäjoella. Koulutukseltaan Juha on fysioterapeutti ja alun perin kotoisin Perhosta.

 

Ota yhteyttä

Allaolevalla lomakkeella voit ottaa meihin yhteyttä. Vastaamme mahdollisimman pian. Täytäthän kaikki vaaditut kentät.