• OMT-Fysioterapia

  OMT-Fysioterapia

 • Fysioterapia

  Fysioterapia

 • Lymfaterapia

  Lymfaterapia

 • Hieronta

  Hieronta
 • 1
 • 2

Omt-FysioterapiaOMT-fysioterapia

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy fyysisen toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn. OMT perustuu tarkkaan tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn. Terapiamuotoina käytetään mm. manuaalisia tekniikoita ja terapeuttista harjoittelua.

Asianmukaisella ohjauksella sekä omatoimisella harjoittelulla pyritään tuki- ja liikuntaelinongelmien (TULE) hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lisäksi tutkimisessa ja terapiassa huomioidaan yksilöllisesti kunkin henkilön psykososiaaliset- ja ympäristötekijät.

Tutkimisessa huomioidaan asiakkaan asentoa, arvioidaan liikkuvuutta yleisesti sekä spesifisti, pyritään löytämään ongelman aiheuttaja provokaatiotestein sekä huomioidaan kehon toimivuutta ja hallintaa. Tarkan tutkimisen jälkeen valitaan sopivat terapiamuodot. Ortopedisen manuaalisen terapian jatkuvaan arviointiin ja kehittämiseen käytetään uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa kliinistä näyttöä.

OMT-fysioterapeuttien koulutusta järjestää Suomen Ortopedisen Manuaalisen Terapian Yhdistys (SOMTY). Fysioterapeutin peruskoulutuksen (3,5 vuotta) lisäksi OMT-koulutus kestää 3 vuotta. Tutustu tarkemmin osoitteessa www.omt.org

Tutkimista   Tutkimista   Ohjausta ja neuvontaa

Ota yhteyttä

Allaolevalla lomakkeella voit ottaa meihin yhteyttä. Vastaamme mahdollisimman pian. Täytäthän kaikki vaaditut kentät.